TRADIČNÉ BIALOŠE INAK

In Zdravo a chutne
Scroll this

Milujem koláče akéhokoľvek druhu, ale pre môj dobrý pocit si už viem ustriehnuť moje chute. Inak by som mohla pravidlene obmieňať moju konfekčnú veľkosť na väčšiu a to razantne odmietam. Preto tradičné a zaručené dobroty mením surovinami na zdravšie varianty a mnohokrát je vylepšený recept oveľa chutnejší, ako ten pôvodný.

Aj dnes som dostala chuť na niečo tradičné a mlsné.  Napriek tomu, že som vo fáze tvarovania postavy, raz za čas si dovolím povoliť uzdu

A ak by ste chceli skúsiť aj vy, tu je receptík:
☕1/2 kg hladkej špaldovej múky (môžete dať polovicu celozrnnej a polovicu bielej)
☕3 PL medu (také poriadne, skoro kopcom)
☕2,5 dcl sojové mlieko
☕40 g kvasníc
☕3 žĺtka
☕1/2 lyžičky vanilkový prášok, ak nemáte tak 1/2 vanilkového cukru
☕2 dcl kokosového oleja
☕trošku himalájskej soli

PLNKA:
☕250 g hrudkového plnotučného tvarohu
☕1 žĺtok
☕Vanilkový prášok alebo arómu alebo 1 vanilkový cukor
☕1 PL medu -alebo podľa chuti
☕citr. šťava z 1/2 citróna
☕hrozienka na ozdobenie

Postup nie je náročný, bežné kysnuté cesto, len máte vymenené ingrediencie za zdravšie. Ale Bialoše su priam kráľovské

Páčil sa ti receptík? Daj like a zdieľaj, podeľ sa s kamoškami. My ženy milujeme sladké, veľa a hlavne čo najčastejšie. ĎAKUJEM, že myslíš aj na iných ❤️💞❤️Daj mi vedieť, keď vyskúšaš 

Pridaj komentár

%d blogerom sa páči toto: