ČERVENÁ REPA NETRADIČNE

In Zdravo a chutne
Scroll this

Dnešný rýchly recept vám sem dávam len preto, že každý, komu som ho ukázala, sa zalizoval. Pôvodne som tento úmysel nemala. Zdal sa mi až moc obyčajný, ale zrejme nie je. Nik ho totižto nepoznal a ja som sa k nemu dostala tiež len náhodou.

Veď čo už môže také zvláštne na troch „obyčajných“surovinách, z ktorých je pripravený? Mne samotnej by takáto kombinácia survín nikdy neprišla, ako niečo chutné. A nie len pre jazýček, ale vyzera to perfektne aj na tanieri, slinky sa len tak zbiehajú 🙂

Je to dolslova vitamínová bomba. Takže poďme na to.

Čo budeme potrebovať:

  • Červená repa alias cvikla. Môžete kúpiť surovú a uvariť, ale priamo predvarenú, bežne ju dostať v obchodoch.
  • Rukola
  • Strúhaný tvrdý syr podľa vašej obľuby
  • Olivový alebo tekvicový olej
  • soľ

Ako na to:

Najkrájam si uvarenú cviklu na kolieska, poukaladám na tanier. Jemne posolím a pokvapkám olejom. Ak chcem výraznejšiu chuť alebo túžim po zmene, oleje obmieňam. Tekvicový je silno aromatický, ale vrelo odporúčam.

Zoberiem väčšiu hrsť rukoly, premyjem a necham stiecť prebytočnú vodu. Poukladám na cviklu, znovu jemne pokvapkám olejom a na záver strúhaný syr. Ja si dávam celkom dosť, milujem syr. Vy sa môžete s množstvom pohrať podľa vlastnej chuti.

A to je všetko. Rýchlo, jednoducho, zdravo a teraz dokonca aj lacno 🙂 Ak ti bude chutiť, pošli ďalej. Ďakujem❤

Dobrú chuť!

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.